Slider
Recept na Nepravý marcipán
Marcipán miluje snad každý a proto jsme pro vás připravili recept aby jste si do mohli udělat vlastnoručně v pohodlí svého domova.
Moučkový cukr | 200 g |
Sušené mléko | 200 g |
Med | 1 lžička |
Rostlinný olej | 1 lžička |
Vanilkové aroma pár kapek tresti – nejlépe vanilkové; event. breton |
|
Voda |
Postup přípravy:
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.
Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod…)