Slider

Recept na Nepravý marcipán

Published

on

Marcipán miluje snad každý a proto jsme pro vás připravili recept aby jste si do mohli udělat vlastnoručně v pohodlí svého domova. 

Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Sušené mléko 200 g
Med 1 lžička
Rostlinný olej 1 lžička
Vanilkové aroma
pár kapek tresti – nejlépe vanilkové; event. breton
Voda

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.

Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod…)

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Trending

Exit mobile version