Connect with us

Slider

Recept na Nepravý marcipán

Published

on

Marcipán miluje snad každý a proto jsme pro vás připravili recept aby jste si do mohli udělat vlastnoručně v pohodlí svého domova. 

Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Sušené mléko 200 g
Med 1 lžička
Rostlinný olej 1 lžička
Vanilkové aroma
pár kapek tresti – nejlépe vanilkové; event. breton
Voda

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.

Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod…)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novinky

Recept: Jak správně připravit lahodné francouzské makronky?

Published

on

Rozhodně jste už někdy ochutnali francouzskou oblíbenou cukrovinku, která dostala jméno makronky. Právě tato pochoutka okouzlila milovníky jídla jiných národností a pokud je vaření vaším oblíbeným koníčkem, pak si je můžete připravit z pohodlí domova. Tento recept je na kakaové makronky s čokoládovou náplní, ale můžete si ho uzpůsobit na jakoukoliv příchuť a náplň chcete. Jak na to?

Na přípravu makronek potřebujete

• 1 1/2 hrnku pekařského cukru
• 2/3 hrnku mandlové moučky
• 2 lžíce kakaa
• špetku soli
• 3 vaječné bílky o pokojové teplotě
• 5 lžic krystalového cukru

Na čokoládovou náplň potřebujete

• 1/2 hrnku smetany
• 2 lžíce čokoládových lupínků nebo strouhané čokolády

Příprava makronkového těsta

1. Předehřejte troubu na 140 stupňů Celsia. Makronky se pečou na velmi nízkou teplotu, takže jemně nakynou a nespadnou. Pokud má vaše trouba tendenci přehřívat se, můžete zvážit pečení  s mírně pootevřenými dvířky trouby.
2. Vyložte pečící plechy pergamenovým papírem. Protože jsou tyto cukrovinky tak křehké, je třeba použít pergamenový papír, aby se nepřilepily k pečícímu plechu.
3. Smíchejte základ z mandlové moučky. Dejte do mísy mandlovou moučku, pekařský cukr, sůl a kakao. Použijte metlu ke smíchání přísad, dokud nebudou úplně smísené. Ujistěte se, že ve směsi nezůstanou hrudky.
4. Našlehejte vaječné bílky a přidejte cukr. Dejte vaječné bílky do kovové mísy a našlehejte je, dokud nevytvoří bílé, tuhé vrcholky. Ujistěte se, že je miska úplně suchá a čistá, jinak vajíčka nevytvoří kopečky. Přidejte cukr a šlehejte, dokud kopečky nebudou tužší a nezačnou se lesknout.
5. Spojte přísady těsta. Nadvakrát spojte směs mandlové moučky s vaječnou směsí. Vmíchejte špachtlí polovinu směsi mandlové moučky, dokud se přísady nespojí. Přidejte druhou polovinu směsi mandlové moučky a opět míchejte, dokud se nespojí.
6. Načechrejte těsto. Abyste vytvořili makronky s klasickou jemnou, žvýkací strukturou, těsto je třeba „načechrat.“ Použijte zadní stranu lžíce nebo špachtli k zatlačení do středu těsta, seškrábnutí těsta ze stran do středu a znovu zatlačení. Načechrávejte těsto tímto způsobem, dokud nezačne vypadat uvolněně a nebude mít jakoby pudinkovou konzistenci.

Příprava náplně makronek

1. Zahřejte smetanu. Dejte ji do hrnce na střední teplotu. Míchejte smetanu, jak se bude zahřívat a sejměte ji z tepla, jakmile z ní začne jít pára. Nenechte ji přijít k varu. Také byste mohli zahřát smetanu v mikrovlnce ve vhodné míse.
2. Nalijte smetanu na čokoládu. Nechte horkou smetanu minutu nebo dvě rozpouštět čokoládu, potom použijte lžíci k smíchání směsi, dokud nevytvoří hladkou, krémovou čokoládovou náplň.
3. Přendejte náplň do čistého cukrářského sáčku. Tak bude snazší nastříkat směs na makronky, když je budete plnit. Dejte do cukrářského sáčku (nebo igelitového sáčku) malou špičku na zdobení.
4. Zvažte jiné náplně. Čokoládová náplň je populární náplní do makronek, ale existuje mnoho dalších náplní, z kterých můžete vybírat. Zkuste obyčejný máslový krém, samotný nebo ochucený vaším oblíbeným extraktem. Pokud máte rádi ovocné náplně, je skvělou volbou malinový, meruňkový nebo borůvkový džem.

Slepování makronek

1. Uvolněte půlky makronek. Použijte ohebnou špachtli k jemnému nadzdvihnutí vychladlých půlek z pergamenového papíru a jejich otočení tak, aby jejich ploché strany směřovaly nahoru. Je snadné půlky makronek poničit, takže se ujistěte, že s nimi zacházíte opatrně.
2. Nastříkejte náplň na polovinu půlek makronek. Umístěte zdobící špičku do středu půlky makronky a vymáčkněte na makronku zhruba čajovou lžičku náplně. Opakujte s polovinou půlek makronek, které jste upekli.
3. Přikryjte náplň další polovinou makronky. Jemně umístěte druhou polovinu makronky na náplň a jemně ji zmáčkněte, abyste vytvořili sendvič. Pokračujte se zbývajícími půlkami makronek, dokud nebudou slepeny všechny makronky.
4. Jezte a uchovejte makronky. Vychutnejte si makronky přímo z trouby, nebo je uchovejte ve vzduchotěsné nádobě na pozdější použití. V lednici vydrží několik dní.

Continue Reading

K ranní kávě

Muž kterému rostou prsa. Až zjistíte, z čeho to má, budete se divit.

Published

on

Velmi zajímavý příběh se odehrál nedávno v Číně, kdy 26-letý mladík začal pociťovat na svém těle nevídané změny. Vzhledem k tomu, že jedl každý den kuřecí křídla a prsa z fastfoodu, z hormonů obsažených v kuřatech mu začala růst prsa. Po konzultaci s lékařem mu bylo doporučeno omezit konzumaci podobných potravin, aby se zabránilo kumulaci po těle. Podívejte se sami na přiložený obrázek pod článkem, co se v dnešním světě děje.

The graduate's breast tissue growth was apparently down to eating fried chicken (Picture: en.chinese.cn)

Zdroj: Metro.co.uk

Continue Reading

Bydlení/luxus

Dřevěná houpačka z palet. Návod jak si jí vytvořit doma – Tohle vám bude každý závidět.

Published

on

Krásné a teplé počasí se rychlým tempem blíží a vy se zaručeně těšíte na chvíle odpočinku strávené na vaší zahradě, kde slyšíte zpěv ptáků a šumění stromů. Proč si relaxační aktivitu nezpříjemnit skvělým produktem ve stylu dřevěné houpačky z palet, kterou vám bude každý soused tiše závidět. Stačí vám k tomu pouze několik produktů a postup zvládne každý alespoň trošku zručný zahrádkář. Co k výrobě budete potřebovat? Čtěte dál..
FOTO DAVID AGNER

FOTO DAVID AGNER

Dřevěná houpačka z palet vyžaduje jednu, případně dvě palety, které však doporučujeme povrchově upravit, tedy nejlépe obrousit a natřít povrchovým nátěrem. Dále budeme potřebovat vruty pro uchycení, kvalitní lano a silnější latě čtvercových rozměrů.

• Návod

FOTO DAVID AGNER

1. Dřevěné palety spojte k sobě čtyřmi silnějšími laťkami, které jste si nařezali ve stejné délce, jakou mají dvě palety položené vedle sebe.

FOTO DAVID AGNER

2. Pro uchycení nejprve paletu předvrtejte v místech, kde bude spojena s laťkou. Paleta se předvrtává proto, aby prkno po zašroubování silného vrutu neprasklo.

FOTO DAVID AGNER

3. Silnějším vrutem laťku připevněte k paletě.

FOTO DAVID AGNER

4. Po spojení palet vznikne prostorné lůžko, které je díky použitým laťkám zároveň dostatečně pevné.

FOTO DAVID AGNER

5. Pro uchycení na strom použijte jednoduchý uzel. V obchodech najdete i kotvicí spony do stromu, přes které lano protáhnete. Do stromu by se ale nemělo vrtat, minimálně ve vegetačním období, proto můžete lano přes větev jen přehodit a následně zavázat na protější straně palety.

06_lehátko-z-palet-5
Tip: Aby obyčejná paleta vypadala ještě lépe, doporučujeme jí zakrýt pohodlnou dekou, či starou matrací, vytvoří se tak příjemný prostor, kde se budete cítit báječně.

 

Zdroj: Twelveoaksmanor, HomeBydlení
Continue Reading

Sledujte nás

Vhodný tarif pro studenta? Mrkněte se na nabídku.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.